Meiul este o pseudocereală cu boabe mici, cunoscută și cultivată de mult timp, în mod natural fără gluten.
12.00 lei
Ingrediente: mei decorticat
Mod de utilizare: ca garnitură, terci, adaos pentru supe, în salate, deserturi sau ca înlocuitor pentru brânza de vaci.
Preparare: Spălați bine sub jet de apă fierbinte, apoi fierbeți în apă sărată, în cantitate dublă față de cea de mei. Fierbeți la foc mic, cu capacul ușor întredeschis, timp de aproximativ 10–15 minute, până se înmoaie. Apoi acoperiți și lăsați să stea încă 5–10 minute, pentru a absorbi lichidul rămas.
Valori nutriționale medii: | Valori nutriționale medii per 100 g |
---|---|
Energie | 1581 kJ / 378 kcal |
Grăsimi | 4,2 g |
Din care grăsimi saturate | 0,7 g |
Carbohidrați | 73 g |
Din care zahăr | <0,5 g |
Proteine | 5,8 g |
Fibre | 11 g |
Sare | <0,01 g |